Intaritor pentru stratul de uzura la pardoselile din beton.

Cuartul colorat este un amestec compus din ciment, nisip cuartos cu o curba granulometrica controlata, aditivi specifici si pigmenti, destinat realizarii stratului de uzura la pardoselile industriale din beton precum si a pardoselilor decorative.

CARACTERISTICI PRINCIPALE

● rezistenta la abraziune
● lucrabilitate
● rezistenta la agresiune chimica
● rezistenta la impregnarea cu uleiuri si grasimi

DOMENIUL DE UTILIZARE

Produsul se utilizeaza la formarea stratului de uzura cu rezistenta sporita la pardoselile din beton. Produsul Cuart colorat se aplica prin imprastierea pulberii, mecanizat sau manual, deasupra betonului inca umed. Suprafata pardoselii nu trebuie sa fie supusa unei evaporari fortate.

Culori disponibile cele prezentate, culori speciale
Consum cca. 2-4 kg/metru patrat
Rezistenta la abraziune 7 pe scara Mohs
Toxicitate Nu
Inflamabilitate Nu
Ambalaj sac 25kg

MOD DE APLICARE

Utilajele necesare pentru folosirea produsului CUART COLORAT sunt: discul si drisca mecanica cu doua tipuri de palete, late si inguste numite in practica "elicopter".

Executarea pardoselii cuprinde urmatoarele etape:

1. Se intinde betonul cu dreptarul si se aduce la cota prescrisa. Se urmareste evolutia intaririi betonului, avand drept criteriu de apreciere "urma" care reprezinta adancimea la care se afunda in betonul proaspat cizma de cauciuc a unui muncitor cu greutatea de aproximativ 80kg.
2. La o urma de 1 cm se imprastie CUART COLORAT si se efectueaza o noua trecere cu drisca mecanica cu palete late.
3. Lustruirea: incepe in momentul in care urma este vizibila, dar de adancime zero, cu drisca mecanica cu palete inguste.
4. Dupa intarirea avansata a betonului, la 15-30 ore, in functie de temperatura, se face taierea rosturilor cu discul diamantat. Se fac taieri de proba pentru stabilirea timpului optim.

Alb

Perla

Gri

Antracit

Galben

Verde

Crem

Rosu

Tabaco

Maro

Brun